2019 m. veiklos įvertinimas

2019 m. veiklos įvertinimas

2018 m. Birštono viešoji biblioteka buvo įtraukta į projekto „Lietuvos bibliotekų architektūra“ tyrimą, kurį įgyvendino Kūrybinių industrijų parkas „Architektūros centras“, finansavo Lietuvos kultūros taryba. Bibliotekoje lankėsi sociologė, Vilniaus universiteto Sociologijos ir socialinio darbo instituto asistentė dr. D. Čiupailaitė ir architektas, Vilniaus universiteto doktorantas M. Šiupšinskas, jie vertino bibliotekos architektūrą, funkcionalumą, vykdomas veiklas ir pan.

2019 m. paskelbta apibendrinta Vilniaus universiteto Sociologijos ir socialinio darbo instituto darbuotojų vykdyto tyrimo medžiaga, analitinis straipsnis „Funkcionali ir jauki Birštono biblioteka“. Jame pasidžiaugta gerai apgalvotomis, nuolatiniam lankytojui patogiomis erdvėmis: „Laisvė spinduliuoja ir iš pačios institucijos ar net iš lentynose akį patraukiančių laisvalaikio knygų. Namas šviesus, per vitrinas juntamas miestelio pulsas, o tik įžengus pro duris pasitinka gyvybės kupinas Vaikų skyrius. Gatvės erdvę tarsi pratęsiančiame pirmame aukšte horizontali ne tik interjero erdvė, bet ir joje beišsimezgantys santykiai. Vaikai čia žaidžia, kalbasi, bendrauja – jokios įtampos, tylos ar tildymo. Įtampos nesijaučia ir kylant aukštyn į Suaugusiųjų skaityklą. Jautiesi laisvas ir laukiamas“.

Plačiau: „Funkcionali ir jauki Birštono biblioteka“

Projekto vadovės Annos Berg padėka už „Šiaurės šalių literatūros savaitės 2019"  renginių organizavimą.
2019, lapkričio 20.

Švietimo, mokslo ir sporto ministro Algirdo Monkevičiaus padėka Birštono viešajai bibliotekai už aktyvų dalyvavimą iniciatyvoje „Atverk duris vasarai".

2019 m. spalio 3 d.

LR Prezidento padėka, 2019 m.

LR Prezidento Gitano Nausėdos padėka už veiklas, prisidedančias prie piliečių skatinimo įsitraukti į valstybės gerovės kūrimą.
2019 m. liepos 12 d. 

LR Kultūros ministro  padėka Alinai Jaskūnienei, 2019 m.

LR Kultūros ministro Mindaugo Kvietkausko padėka bibliotekos direktorei Alina Jaskūnienei už ilgametį kūrybingą ir profesionalų darbą.
2019 m. balandžio 15 d.

Padėka už Saugesnio interneto savaitės veiklas

Padėka Birštono viešajai bibliotekai už bendradarbiavimą organizuojant Saugesnio interneto savaitės veiklas.
2019 m. vasario 20 d. 

LR Seimo nario Algirdo Butkevičiaus padėka „Už kultūros vertybių ir krašto tradicijų puoselėjimą“

Projektui „Po žvaigždėtu vasaros dangum. Literatūriniai vakarai Birštone“ laikraščio „Gyvenimas“ skaitytojai Metų projekto rinkimuose skyrė antrąją vietą.

Jau dvidešimt pirmą kartą Prienų ir Birštono krašto laikraštis „Gyvenimas“ organizavo šventę, kurioje pagerbti prasmingų ir gražių darbų nuveikę krašto žmonės, apdovanoti geriausi projektai. Metų projekto rinkimuose bibliotekos projektas „Po žvaigždėtu vasaros dangum. Literatūriniai vakarai Birštone“ pateko tarp 7 ryškiausių krašto projektų ir laikraščio skaitytojų balsavimu pelnė antrą vietą. LR Seimo narys Algirdas Butkevičius įteikė padėką „Už kultūros vertybių ir krašto tradicijų puoselėjimą“, kurią atsiėmė projekto iniciatorė ir vadovė bibliotekos direktorė Alina Jaskūnienė.
2019 m. sausio 18 d.

LR Prezidentės Dalios Grybauskaitės padėka bibliotekos direktorei Alina Jaskūnienei  
LR Prezidentės Dalios Grybauskaitės padėka bibliotekos direktorei Alina Jaskūnienei už dalyvavimą akcijąoje „Knygų Kalėdos".
2019 m. 

Paskutinį kartą redaguota: 2024-01-25